woman in black long sleeve shirt sitting beside woman in gray long sleeve shirt

Munkahelyi közösségben előfordul, hogy a kollegák egymásnak esnek. A kezdők szóban, a haladók tettekben (is). Ez persze, nem biztos, hogy célravezető.

Egy munkahelyi konfliktus kiváltó oka sok minden lehet. Legtöbbször azonban úgy kezdődik, hogy az egyik fél sértve érzi magát, mert megbántják, nem tisztelik, meglopják őt stb. Az azonos feladatkört ellátó kollegák között pedig a rivalizáció, a fokozott teljesítmény(kényszer) és az elismerésre való törekvés vezethet vitához. Ehhez persze kell egy másik fél is, aki vevő erre.

Hogyan találsz békés megoldást?

Könnyen.. Ugyanis ehhez elég az egyik fél is! Azáltal, hogy az egyikőtök “visszavesz a lendületből” és mások hibáztatása helyett a megoldásra veszi célba. Ez a személy lehetsz éppen te is!

Érdemes arra koncentrálnod, hogy mik a tények és az adott helyzetet ténylegesen hogyan is éled meg. Milyen dolgok vagy érzések jöttek a felszínre? Ezeknek vajon mi közük az eredeti szituációhoz vagy a kollegádhoz? (Így távolról feltételezem, hogy semmi..) Az egész csak rólad szól. Arról, hogy TE hogyan viszonyulsz másokhoz, mi az értékrended.

Ha mindezeket felismered, akkor jó esélyed van arra, hogy változtatni tudj és a jövőben megelőzd ezeket a szócsatákat/küzdelmeket. Az így megnyert időt és energiát rövidesen érezni fogod, hiszen nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb és sikeresebb leszel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük