man and woman holding hands focus photo

Évezredekre is visszanyúlik, hogy az emberek egymással házasságot kötnek. Akár szerelem, akár érdek alapon történik a házasságkötés, az egyik fél vagy akár mindkettő megváltoztatja a nevét. A névváltoztatás során az illető nemcsak egyszerűen egy másik névvel él tovább, hanem a felvett névben rejlő energiákat és értékeket is viszi magával.

A családi történetek útvesztője – csalóka is lehet

A világon számtalan ezzel kapcsolatos hagyomány és kulturális különbség van. Az általam ismert tradíciók korábban előírták, hogy a nők veszik fel a férjük nevét. Ezt követően megjelent az a változat, hogy a nő megtarthatja saját nevét is, majd pedig a férj a nőét veszi fel vagy éppen mindketten mindenfélét magukra vesznek.

Szándékosan írtam így, hogy mindenfélét magukra vesznek, hiszen egy név használata az nemcsak annak leírásában vagy kimondásában merül ki. A névhez tartozik a mögötte lévő családi hagyomány, a normák, és az értékek. Már maga a házasság is egy igen erőteljes energia kapcsolatot jelez, amikor két vérvonal, két értékrend találkozik és egyesül. Rád ez hogy hat?

Először megismerkedsz ezekkel az értékekkel, majd ha vonzónak találod, akkor egyesítitek ezeket az energiákat. A házasságkötéssel mindketten tudatosan választjátok ki azt a közeget, amit majd utódok által továbbörökítetek. Így alakulnak ki a családi hagyományok és csak az adott családra jellemző értékrend. Külsőleg mindez az értékrend a névben jelenik meg.

Az IGEN előtt egy lépéssel

Egy házasságkötés nagy jelentőségű és bizonyos esetekben kifejezetten magas stresszel is járhat. Ez már megjelenik az esküvő előtti pánik formájában, amikor felüti a bizonytalanság is a fejét, hogy vajon jó döntés-e bekerülni és elfogadni a másik családot. A felvett családnak is megvan a saját története, a család egyes szereplőinek a sorsa. Házasságkötéssel együtt ezt is bevállalod. Nem tehetsz különbséget az egyes családtagok és szerepeik között. Mindent egy csomagként kell elfogadnod. Az IGEN-nel erre is igent mondasz.

Új név, új élet

Az új családhoz való tartozás név formájában külsőleg is megmutatkozik. Amikor felveszed az új család nevét, azzal még inkább egyesülsz vele és odatartozásodat fejezed ki. Ezt teszed szeretetből, szerelemből, bizonyos esetekben érdekből. Utólag persze sok mindent másként látsz és mersz kritikus is lenni. Először másokkal, majd magaddal szemben.

Az új neved az új családoddal köt össze, azonban a te egyéni energiáidat is megváltoztatja. Új nevet használsz, új rezgéssel bírsz. Az új neved új betűket, új energiákat jelent. Először meg kell tanulnod ezzel élni. Meg kell tanulnod magát a változást elfogadni és azt az új embert, akivé ezáltal válsz.

Idegennek érzed az új neved?

Sokszor előfordul azonban, hogy ezt az új énedet nem tudod kezelni, idegenné válsz saját magad számára. Ez az elidegenedés a saját nevedtől, vagyis saját magadtól időleges és változtatható. Ilyenkor érdemes megnézni, hogy valójában mi az, ami zavar? Mi az, amit hiányolsz? Mi az, amit nem találsz ebben az új önmagadban?

Válts nézőpontot!

Aztán ha “eleget” szomorkodtál ez miatt, akkor változtasd meg a nézőpontodat! Miért választottad ezt a családod, ezt a nevet? Mi olyat adott számodra, amivel korábban nem rendelkeztél? Mi az, amivel hozzájárult ahhoz az énedhez, ami most vagy? Miben változott meg az életed, mióta nevet változtattál? Milyen új értékek jelentek meg? Illetve jelentek volna meg, ha befogadod őket 🙂 Mi az az energia, ami szeretne hozzád jönni, de bizonytalan vagy és nem mersz nyitni? Mi az a sok jó és pozitív, amit szívesen tovább is adnál valakinek, aki csak arra vár, hogy megnyílj. Erről szól, amikor ítélkezésektől mentesen elfogadod a családi energiák összefonódását, amit te magad választottál.

Ez az elfogadás történik akkor, amikor látod, hogy házasságkötéssel, névváltozással mintegy kicserélődik az ember és szinte szárnyra kap.

Mondj IGEN-t!

Te magad irányítod az életed, úgy, ahogyan azt te szeretnéd. Így jogod van megválasztani azt az energiát, családot és nevet, amivel önbizalommal teli és teljes életet tudsz élni. Azt kívánom, hogy ez teljesüljön! Úgy, ahogy NEKED  a legmegfelelőbb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük