standing man wearing blue V-neck t-shirt
Biztosan te is tapasztaltad, hogy bizonyos emberekkel nagyon könnyen megy a beszélgetés. Másokkal pedig vontatottan, mintha nem találnátok a beszélgetés fonalát. Vagy a kommunikáció teljesen meghalt köztetek.

Azt már most mondom, hogy a beszélgetés folyamata és a kimenete rajtad (is) múlik! Egyrészt nyitottnak kell lenned a partneredre, másrészt neked is nyitnod kell ő felé. Ha belegondolsz, mi másért is beszélgetésnél vele, ha nem azért, mert érdeklődsz iránta (mondanivalója iránt)?! 🤔👫

A beszélgetés szólhat arról, hogy valami információt meg szeretnél tudni vagy éppen elmondani valamit. Szólhat arról is, hogy érdekel téged, mi történik a másikkal, hogy hogy érzi magát. Lehet azonban egyszerű csevegés is, mintegy időtöltés. Satöbbi... (Azt hiszem, ezt a sort sokáig lehetne folytatni.)

Annyi bizonyos, hogy a beszélgetés során mindkettőtöknek jelen kell lenni, vagyis a figyelmeteket egymásra kell fordítanotok.

📍📝 Ehhez egy gyakorlat: figyeld meg néhány beszélgetésed során, mi az, amit te beleadsz és mi az, amit te vársz. Figyeld meg, hogy a beszélgetéssel mi a célod és hogyan érzed magad a beszélgetés folyamán, majd azt követően.

Meg fogsz lepődni, mennyire izgalmas lesz így társalogni. 🙂 (A tapasztalataidat fel is jegyezheted.)

Egy sikeres beszélgetés kulcsa, hogy tisztában legyél a saját oldaladdal és tudatos szinten közelíts a másikhoz. Mind a személyt, mind pedig a mondanivalót illetően. Kérdezd őt, hallgasd meg és figyelj rá. Adj teret neki és a szavainak. 

Észre fogod venni, hogy megnyílik neked és a bizalmába fogad. Jól érzed majd magad, és ez kedvező terep ahhoz, hogy te is előbújj a csigaházból 🐌 és merd megosztani azt, ami a szívedből jön. Érezni fogod, hogy ez egy csodálatos érzés, amikor egy beszélgetés azonos síkon, kölcsönös odafigyeléssel történik.


Meggyőződésem, hogy a legtöbb konfliktus már ezen a szinten megelőzhető!

Éppen ezért arra bátorítalak, hogy bújj elő a csigaházból és oszd meg az érzéseidet, gondolataidat és légy nyitott mások mondanivalójára. 🤩👫💞 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük