A mediáció díjára vonatkozóan az ügy komplexitásához igazodva adok ajánlatot. A közvetítői óradíjat többek között a résztvevők száma, a vita típusa és mértéke, az ülésen használt nyelv határozza meg.  Az általam (kérésre) írásban adott ajánlatban szereplő összegeket a felek külön-külön fizetik meg. A fizetés mindig az adott ülés végéig, készpénzben vagy banki átutalással esedékes.

A mediáció kapcsán felmerült egyéb költségek (igény szerint pl.: a mediátor helyszíni kiszállási díja, utazási költsége) a feleket terheli. A közvetítői eljárásban résztvevők (pl.: szakértő, jogi képviselő, tolmács) díjazását szintén a felek fizetik.

Amennyiben a mediáció az előkészítési szakaszban marad és nem kerül sor a folytatásra, úgy az ülés díja az előzetes konzultáció díjával megegyező díj (hétköznap 12.000.- Ft 1 fő részvételével 60 perc, 18.000.- Ft 2 fő részvételével 90 perc), amely a konzultáció végéig készpénzben vagy banki átutalással fizetendő.

SOS szolgáltatás: mediációs ülés akár hétvégén is!

Kérjen árajánlatot!

Bíróság vagy más hatóság (pl. gyámhivatal) közvetítői eljárásra kötelezése esetén az első ülés díjaként 6.000.- Ft/óra/fő összegű, a közvetítői eljárás díjaként 6.000.- Ft/óra/fő összegű munkadíjat számlázok. (Figyelemmel a 2002. LV. törvény 38/D. § (1) és (2) bekezdésére, valamint a 2021. évi XC. törvény 66. § (3) bekezdésére.)

* * *

Konzultáció 60 perc (1 fő)12.000.- Ft/fő60 perc
Konzultáció 90 perc (2 fő)18.000.- Ft/2 fő90 perc
Mediáció max. 3 óra (bíróság/hatóság kötelezi)6.000.- Ft/fő/óra
Mediáció (családi mediáció, érdekviták rendezése)34.000.- Ft/család/alkalommax. 3 óra
Mediáció (válási, kapcsolattartási mediáció, jogviták rendezése)24.000.- Ft/fő/alkalommax. 3 óra
Mediáció (üzleti, munkahelyi, egyéb)50.000.- Ft-tól, kérjen ajánlatot!
A fenti összegek fizetendő, bruttó összegek (AAM) és hétköznapi időpontokra szólnak.
Hétvégi időpont (SOS szolgáltatás) esetében 20 % felárat számolok. Német nyelvű mediáció esetében pedig 50% felárat számolok.
Érvényes: 2021. október 09-től.

* * *

Néhány gyakorlati példa

Előzetes konzultáció: hétköznap: 12.000.- Ft/60 perc/fő, 18.000.- Ft/90 perc/2 fő.

Válási mediáció:

Mikor? A házassági bontóper megindítása előtt vagy a bontóper alatt.

Miről? A szülői felügyelet kérdése; a kapcsolattartás kérdése a különélő szülő és a gyermek(ek) között; a kiskorú gyermek tartása; közös lakás használat kérdése, valamint a házastársi tartás kérdése.

Mennyibe kerül (magyar nyelvű ülés)?

Közvetítői ülés (hétköznap, max. 3 óra/alkalom)                 24.000.- Ft/alkalom/fő

SOS szolgáltatás – közvetítői ülés (hétvégén, max. 3 óra/alkalom) 28.800.- Ft/alkalom/fő

A gyakorlat szerint általában 1-3 alkalom szükséges, a megállapodás elkészítésével együtt. A megállapodás szövegezése a felek jelenlétében történik.

Mediáció a kapcsolattartás kérdésében:

Mikor? Amikor a felek rendezni szeretnék a kapcsolattartást, azaz bármikor. A házassági bontóperhez kötve vagy újra szabályozás esetén később is.

Miről? A kapcsolattartás módja; időtartama; rendszeressége (pl.: általános kapcsolattartás; kapcsolattartás szünidőben); valamint egyéb, a kapcsolattartáshoz kötődő kérdések.

Mennyibe kerül (magyar nyelvű ülés)?

Közvetítői ülés (hétköznap, max. 3 óra/alkalom)               24.000.- Ft/alkalom/fő

SOS szolgáltatás – közvetítői ülés (hétvégén, max. 3 óra/alkalom) 28.800.- Ft/alkalom/fő

A gyakorlat szerint általában 1-2 alkalom szükséges, a megállapodás elkészítésével együtt. A megállapodás szövegezése a felek jelenlétében történik.

Családi mediáció:

Mikor? Amikor a felek (szülők egymás között vagy családtagok) rendezni szeretnék a közöttük kialakult vitás helyzetet, azaz bármikor. Családi mediációban a gyermek kizárólag a mediátorral előzetesen egyeztetett esetekben vesz részt az ülésen.

Miről? Bármilyen családon belüli konfliktus vagy megoldásra váró kérdés esetén. Ezek lehetnek: szervezési kérdések (pl.: háztartás), napirendek, nevelési kérdések, valamint iskolaválasztással, továbbtanulással kapcsolatos kérdések, továbbá egyéb, a család működéséhez kötődő kérdések.

Mennyibe kerül (magyar nyelvű ülés)?

Közvetítői ülés (hétköznap, max. 3 óra/alkalom)               34.000.- Ft/alkalom/család

SOS szolgáltatás – közvetítői ülés (hétvégén, max. 3 óra/alkalom) 40.800.- Ft/alkalom/család

A gyakorlat szerint általában 1-2 alkalom szükséges, a megállapodás elkészítésével együtt. A megállapodás szövegzése a felek jelenlétében történik.

Munkahelyi mediáció; gazdasági mediáció; mediáció német nyelven:

Kérjen árajánlatot!

A mediációról általánosságban itt olvashat, a mediáció menetéről pedig itt olvashat.